Här kommer ett så gott recept på vaniljkladdkaka:
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2-3 krm mald ren Madagaskar vanilj
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll över smöret i en stor skål och rör sedan ner socker och vanilj samt vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant, och häll sedan i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan kan vara lite lös när man tar ut den men när den får stå till sig blir den perfekt ändå!
Den blir ännu bättre om den får stå ett tag i kylen eftersom den då blir riktigt seg och god.
Idag har jag inte kännt mig på topp, men nu på kvällen fick jag massa energi och bakade både en vaniljkladdkaka och chokladbollar! Jag är vanligtvis inte någon baktjej men det här lyckades jag med. Det var både enkelt, snabbt och ett sjukt gott recept! Till vaniljkladdkakan gjorde jag rårörda hallon med pressad lime och lime skal! Det vart en riktigt hit här hemma och jag kan verkligen rekommendera er att prova den!