Det här måste ni prova! Igår bakade jag och Leia den här otroligt goda semmelkladdkakan, och alla i våran familj älskade den. Gör något nytt och prova den här kaka till imorgon, istället för att äta traditionella semlor. Mitt bästa tips inför semmeldagen!
Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
❥ 150 gram smör
❥ 100 gram mandelmassa
❥ 2 tsk kardemummakärnor
❥ 2 1/2 dl strösocker
❥ 3 ägg
❥ 2 1/2 dl vetemjöl
❥ 2 tsk vaniljsocker
❥ 1 kryddmått salt
Topping:
❥ 2 dl lättvispad grädde
❥ florsocker
❥ 75 gram mandelflagor
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen. Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter. Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker & på med den kalla mandeln
Leia tycker om att hjälpa mamma i köket!
Den var helt magisk, ni måste prova!
Mamma får jag smaka snart?!
Helt underbart recept! Satt igår och tänkte att jag inte var sugen på en traditionell semla men kände ändå att jag var tvungen att bjuda på något sådant när det var fettisdagen och allt, så det här var ju kanon. Uppskattades av alla som blev bjudna!! Tack för en super mysig blogg.